Pudeguide 2020

Pudeguide 2020

Pudeguide 2020 - Sådan vælger du den rigtige hovedpude

Vågner du tit op med nakkesmerter, og eller en dundrende hovedpine, som om at man har lagt forkert hele natten? Vi kender det alle sammen, der er ikke noget værre end at vågne op med hold i nakken eller en hovedpine der ikke synes at gå væk uden en panodil eller to. Problemet kan dog afhjælpes ved at skifte et produkt ud, nemlig dynens bedste makker, hovedpuden.

Lige nøjagtig denne slags smerter, kan typisk afhjælpes ved at købe den rette hovedpude. Det er vigtigt at vælge en hovedpude som holder dit hoved i forlængelse af din rygrad, så man ikke laver nogle unødvendige vrist i nakken og i kroppen når du vender dig om natten. Faktisk kan du forestille dig, at dit hoved skal være placeret i samme lige linje, som når du står ret op. Hovedpuder kommer dog i alverdens faconer og størrelser, og det kan derfor være svært at navigere henimod den hovedpude som passer bedst til lige præcis dig. For at imødekomme dette, er det derfor vigtigt at have kendskab til hvilken soveposition man indtager når man sover. Sover du for eksempel mest på siden, så vil en høj pude være at foretrække, da det vil holde dit hoved i en lige linje med din krop. Sover du på ryggen, så vil det være mere fordelagtigt med en lav pude, da denne ikke skubber dit hoved op i en uhensigtsmæssig position. Her er det vigtigt at puden er med til at give et let bøj i nakkemuskulaturen, således at det ikke giver nogen gener med vejrtrækningen når du sover. Sover du mest på maven, så vil man typisk også sige, at en lav pude er det bedste for dig, dog så skal man være opmærksom på at når man sover på maven, så er der generelt en større tendens til at skabe vrid i nakke og ryg, hvilket overbelaster dine led og muskler. Dette er der ingen puder der kan være med til at afhjælpe med. Her vil vi derfor anbefale en pude der tvinger dig til at ændre sovestilling når du sover. Så er spørgsmålet jo så bare, hvad nu hvis man veksler mellem sine sovepositioner, hvad er så bedst for dig? – Her er det vigtigt at man gør op med sig selv, hvilken position man så anvender mest, og købe puden ud efter. Hvad passer bedst til dig? Hvilken stilling indtager du når du giver dig til at sove? Hvilken stilling vågner du typisk op i? Hvis det er typisk du vågner op på siden, så køb en høj pude, og omvendt.

         

Men hvorfor er det så vigtigt at vælge den rette hovedpude? Udover de føromtalte gener som nakkesmerter eller hovedpine, så er den helt rigtige hovedpuden også med til at skabe en forbedret søvnkvalitet. Den hjælper dig blandt andet med at falde i søvn hurtigere, og samtidig sørger for at du får en ikke forstyrret nattesøvn, så du kan vågne op udhvilet og klar til morgendagens strabadser. 

Hos Nordic Weaving har vi heldigvis puder til enhver smag, uden at gå ned på kvaliteten og komfort. Hvis du døjer med for eksempel hovedpine fra morgenstunden af, har vi vores trykaflastende viskoelastiske puder fra Night And Day. De er fremstillet i det man kalder for viskoelastisk skum, som man også kender som memory foam. De har netop den egenskab, at det former sig efter dit hoved, og yder støtte til både nakke og skuldre. Dette er med til at afhjælpe hovedpine og nakke smerter.  

Hvis det er kvaliteten og den absolutte komfort der er i højsædet, så er vores silkepuder noget for dig. Hos Nordic Weaving har vi to varianter, den første er vores silkepude med bomuldsvår, som er 30% Silke og 70% polyester. Denne kombination skaber en fyldig pude som er tilført silkens fantastiske egenskaber. Denne hovedpude er hvad man vil kalde for en høj pude, og er altså til dig der sover mest på siden. Udover denne, har vi også vores silkepude med silkevår, som er fremstillet i 100% mulberry silke, hvilket er det absolutte bedste silke kvalitet man kan få. Det er til dig som ønsker luksus og velvære. Her kan vi godt garantere en søvnoplevelse som ingen anden. Den skal helt sikkert prøves! Denne pude er hvad man vil kalde for en lav pude, og foretrækkes af personer der sover mest på ryggen. Ydermere er denne pude fantastisk fordi den er både er allergivenlig og temperaturregulerende.

 

Se vores udvalg af puder her