Nu er efteråret så småt begyndt at trænge ind over os, og dens kølige ånde er der som en solid reminder om, at vinteren er lige om hjørnet. Men hvordan kan man i virkeligheden gå denne tid i møde med oprejst pande, og skabe et fundament af dejlig varme og velvære? Hos nordicweaving.dk har vi et godt bud på netop dette; Vores ekslusive Cashmere. 
 
Cashmere har mange egenskaber som alle sammen er med til at karakterisere det som en af verdens mest luksuriøse tekstiler. Cashmere har foreksempel en temperaturregulerende egenskab, som gør at det kan skabe den varme som der skal til i vinterens kolde måneder, samtidig med at den ikke virker for varm selvom du har det på i sommerens varme. Denne egenskab kommer fra mange års evolution blandt kashmirgederne. Grundet det variererne klima, som både kan være ekstremt koldt men også lunt, tvinges kashmirgederne til at gro langt fint cashmereuld, som både kan holde dem varme under den ekstreme frost der kan forekomme i himalayabjergene, men som samtidig kan køle dem når temperaturende er høje. Det er under disse tilstande at den hårdføre cashmere uld skabes, og at den temperaturregulerende egenskab opstår. 

 

 
Cashmere produkter har ydermere den fantastiske egenskab at det er selvrensende, og med den rette pleje kan produkterne holde i flere år. Hvis man i et sjældent tilfælde vælger at cashmere produktet skal vaskes eller renses, så er det vigtigt at man gør det på den rette måde, således at man ikke skader produktet unødvendigt. Ønsker du at læse nærmere omkring vask og pleje af cashmere kan du læse videre her.