4 gode råd til en bedre nattesøvn

Få fornyet din energi med en forbedret nattesøvn.

Din nattesøvn er essentiel for at få energi til alle dagens gøremål. Derudover påvirker søvnen både psyken, immunsystemet og hukommelsen - der er derfor mange gode argumenter for at prioritere en god nattesøvn.

 

 

Her finder du 4 gode råd til, hvordan du kan forbedre din nattesøvn:

1. Luft ud

Det rette miljø for søvn består af frisk luft og et ikke for varmt rum. Det anbefales at temperaturen er mellem 18 og 21 grader. Derudover skal du lufte ud i soveværelset – åbn gerne vinduet i 10 minutter inden du går i seng, så luften i soveværelset er helt frisk, når du skal sove.

2. Vælg dyne, pude og sengetøj med omhu
Du ligger i din seng en tredjedel af dit liv og derfor kan det godt betale sig at investere i din søvn. Du bør derfor vælge den rigtige dyne og pude, som passer til netop dit behov, således at du får det mest optimale ud af din søvn. Derudover har sengetøjet også en stor indflydelse på komforten af din søvn og man bør derfor ikke gå på kompromis med dette.

3. Undgå stimulanser
Det er vigtigt, at du, inden sengetid, undgår forstyrrende stimulanser. Derfor bør du foreksempel undgå stimulanser fra lyset på telefonen, tv’et og lignende. Det blå lys fra disse enheder signalerer overfor hjernen at det er morgen. Dette skyldes helt grundlæggende at hjernen forbinder den røde farve fra aftenlyset med nat og den blå farve fra morgenlyset med morgen.

4. Oprethold en fast døgnrytme
En fast døgnrytme er også essentielt for en optimal nattesøvn. Prøv så vidt muligt at konstruere en fast døgnrytme, således, at du går i seng og står op på samme tidspunkt hver dag. Behovsmængden af søvn varierer efter person til person, men det anbefales, at du får 7-8 timers søvn hver nat.