Hvad er Lyocell-metoden?

Måden hvorpå bambussengetøj fremstilles, er selv sagt afgørende for tekstilets kvalitet og miljømæssige belastning. For at omdanne de rå økologisk dyrkede bambusskud til et blødt tekstilmateriale gennemgår bambussen en blødgøringsproces. Denne proces går kort fortalt ud på at bambussen nedbrydes og omdannes til en rå cellulose. (100% viskose af bambus) Processen er afgørende for at de hårde bambus, kan omdannes til et blødt og lækkert tekstilmateriale. Denne omdannelsesproces kan foregå ved brug af en række forskellige omdannelsesmetoder.

Til fremstillingen af bambussengetøjet fra Nordic Weaving anvendes den velrenommerede Lyocell-metode, som er kendt for at være den mest skånsomme og miljøvenlige forarbejdningsprocess. I modsætningen til de mere konventionelle metoder, bruges der ved Lyocell-metoden et lukket kredsløb, hvor næsten alle rester fra processen genbruges (99%), frem for at blive udledt i naturen.

Yderligere bruges der i ekstraktionen af cellulose fra bambus, i stedet for de ofte anvendte kemisk fremstillede opløsningsmidler, i Lyocell metoden et organisk opløsningsmiddel som kaldes for N-Methylmorpholine N-oxid. Af disse årsager betragtes Lyocell metoden som en af nutidens mest bæredygtige produktionsmetoder til fremstilling af tekstiler.

Hvorfor vælge lyocell-metoden?

  • Opløsningen af bambussen sker med et non-toxic organisk opløsningsmiddel og i et lukket kredsløb hvor der genbruges op til 99%. 
  • Opløsningsprocessen er mindre energikrævende og derfor bedre for miljøet. 

Du kan se vores udvalg af Bambussengetøj her.