• Vågner du som mange andre op med smerter i nakken, hovedpine eller spændinger i kroppen, er det tid til forandring. Et godt liv forudsætter god søvn, og er vigtig for din trivsel. Dårlig søvn kan give anledning til stress, forårsage spændinger i kroppen og nedsætte immunforsvaret. Læs vores guide til hvad du kan gøre for at sikre en bedre nattesøvn. 

Der kan være flere årsager til dårlig søvn. Den rette hovedpude spiller en afgørende rolle, når det gælder din søvn. Vil du give dig selv de bedste forudsætninger for en optimal søvn, så læs med i dette indlæg og kom tættere på en smertefri hverdag med overskud og trivsel.                                                                                                     

UNDGÅ SMERTER - VÆLG DEN RETTE HOVEDPUDE 

Den rigtige hovedpude er skelsættende for en god søvn. En hovedpude som passer til netop din krop. En hovedpude som giver dit hoved, nakke og dine skuldre den rette støtte og dermed de bedste forudsætninger for dine muskler til at slappe helt af. 

I et univers af hovedpuder har vi forsøgt at gøre det nemt for dig. Vi har inddelt vores hovedpuder i tre kategorier hhv: Den allergivenlige pude, Bambushovedpuden og Memoryskum hovedpuden. 

Døjer du med smerter i ryggen, nakken eller andre spændingssmerter, så anbefaler vi vores Memoryskum hovedpude, som er blevet manges fortrukne valg af hovedpude og er designet til netop dig med spændingssmerter. 

Om memoryskum hovedpuden:

 • Ergonomisk hovedpude - har du svært ved at finde hvile og ro i nakken, vil du med en ergonomisk hovedpude falde hurtigere til ro og dermed forbedre din søvn.
 • Fast hovedpude - holder sin form hele natten, hvilket forudsætter konsistent støtte til både nakke og skuldre. 
 • Hjælper nakken til at holde sin naturlige position gennem natten.
 • Undgår akavede sovepositioner og holder kroppens naturlige position. 

I vores udvalg vil disse puder være Sensitive hovedpuden eller Ergo visko hovedpude. Begge er ergonomiske hovedpuder med memoryskum, som har til formål at støtte din nakke og få dine muskler til at slappe af.  

Se vores udvalg af hovedpuder som både imødekommer dig med smerter, dig som døjer med sved og dig som døjer med allergi eller astma. Læs mere om vores hovedpuder

VORES GUIDE TIL AT UNDGÅ SMERTER OG SOVE BEDRE 

 1. Den rette hovedpude
  Essentielt for god søvn er, at hulrummet mellem din nakke og madras er udfyldt af en god hovedpude. Dette så nakken ikke udsættes for belastning, der udløser smerter, men med den rette hovedpude, aflastes og opnår den fulde støtte. 

 2. Sov på ryggen
  Med smerter i nakke, skuldre eller andre spændingssmerter, er en sovestilling på ryggen ideel. Sovestillingen minimerer risikoen for rygsmerter.

 3. Rygsøjle strakt
  Sørg for at ligge i positioner, hvor din rygsøjle er udstrakt. Undgå den ellers populære og behagelige fosterstilling, hvor din ryg udsættes for den samme position i mange timer af gangen. 

 4. Hold kroppen i gang
  Hold kroppen i gang. Hvad end det er udstrækning, en løbetur eller en gåtur, så sørg for et afbræk i din hverdag, hvor kroppen prioriteres og ryggen stabiliseres.

 5. Sov kun med én pude
  Undgå at sove med flere puder på én gang.

VI PRIORITERER DIN SØVN 

Hos Nordic Weaving prioriterer vi din søvn. I hånd med vores eksklusive kvaliteter, fokuserer vi på ansvarlighed over for miljø, mennesker og dyrevelfærd gennem hele vores virke. Vi sætter stor ære i at give dig den bedste oplevelse og står derfor altid klar, hvis du ønsker vejledning eller har spørgsmål. Du finder vores kontaktoplysninger nederst på siden her.