Vedligeholdelse af din dyne og pude øger levetiden og effekten, men er også meget vigtigt hvis du ønsker at holde dit sovemiljø rent og lækkert. Dette gøres blandt andet ved at lufte og ryste din dyne og pude ofte. Nedenfor kan du læse om hvorfor det er vigtigt og hvordan vi anbefaler at du gør det.

Ved at ryste din dyne undgår du, at fjerene eller dunene klumper sammen over tid og derved mister sin evne til at isolerer og varme. Hvis ikke du får rystet din dyne og hovedpude ofte, så vil dyner og puder i selv den fineste kvalitet forringes over tid. Det er også vigtigt at du ryster din dyne og pude, i stedet for at banke på dem, da dette kan ødelægge fyldet. Det anbefales at dyner og puder rystes dagligt.

Luftning af din dyne og pude er ligeledes vigtig hvis du ønsker et godt sovemiljø. Ved at lufte din dyne og pude sikre du, at alt fugten får lov at trænge ud af dynen og puden. Dette er vigtigt for at undgå at der kommer mug og svamp i dynen og puden. Du kan nøjes med at lufte din dyne og pude udenfor hver 14. dag, men så anbefales det at soveværelset udluftes ofte, så dynen og puden herigennem får frisk luft tilført. Når dynen og puden luftes udenfor, er det vigtigt at dette foregår i skyggen. Især dundyner og dunpuder tåler ikke direkte sollys da dette kan skade dunenes lanolin.

Tip: Det er rigtig godt at lufte dyner og puder på en frostklar morgen, da luftfugtigheden her er meget lille.

Du kan læse mere om vask og pleje her.