Holdbarheden på din hovedpude forlænges, når du vasker den. Hvis ikke hovedpuden vaskes, vil dun og fjer med tiden klumpe sammen. Dette kan gøre, at puden vil virke tyndere og dertil forringe hovedpudens kvaliteter.
Dog er det vigtigt, at hovedpuden vaskes ordentligt og vaskeanvisninger følges korrekt, ellers risikerer du, at hovedpuden mister sin bæreevne, og dermed ikke længere giver dit hoved og nakke den rette støtte.
Er du i tvivl om, hvordan du skal vaske din hovedpude? Vi har samlet alt, du skal vide i dette blogindlæg, så du kan vaske din hovedpude rigtigt.
SÅ TIT SKAL DU VASKE DIN HOVEDPUDE
Det er meget individuelt, hvor meget man sveder, og hvor følsom man er, når det gælder lugte og hygiejne. Tager du et godt kig på din hovedpude, kan du ofte selv vurdere, om den trænger til en tur i vasken. Er den fugtig eller har den fået en gullig tone, kan du give den en tur i vaskemaskinen. Vi anbefaler, at man vaske sin hovedpude 2 gange om året på 60 grader, så levende organismer som husstøvmider og skimmelsvamp udryddes.
HVOR LANG TID TAGER DET AT VASKE SIN HOVEDPUDE?
Det en tidskrævende proces, når hovedpuden skal vaskes, derfor anbefaler vi, at du sætter et par timer af til det. Ikke alene tager det tid at vaske hovedpuden, men især tørreprocessen er lang. Processen er lang, men nødvendig, så du kan sove med en ren pude og bevare hygiejnen. Om sommeren kan vi desuden anbefale, at du lufter din pude udenfor ved at hænge den op - det giver en dejlig, frisk duft til din hovedpude.
GUIDE TIL VASK AF HOVEDPUDE FRA ENDEN TIL ANDEN
- Inden du vasker din hovedpude, er det klogt at tjekke syningerne i tilfælde af, at der skulle være huller.
- Find vaskeanvisningen på siden af hovedpuden og læs den grundigt.
- Har du en hovedpude af dun, er det vigtigt at vaske den med vaskemiddel, som er enzymfrit, da det kan fjerne det naturlige fedtlag på dunene - benyt evt. vaskemidler særligt udviklet til dunvask.
- Du kan med fordel lægge et par tennisbolde ind i vaskemaskinen, så pudens fyld fordeles jævnt og ikke klumper.
- Vask hovedpuden på 60 grader, så husstøvmider og andre bakterier udryddes.
- Afslut vask med let centrifugering.
- Når du skal tørre dine hovedpuder, smider du den bare i tørretumbleren og giver den et par omgange på 60 til 80 grader til den er helt tør.
PAS GODT PÅ DIN HOVEDPUDE I DET DAGLIGE
- Ryst din hovedpude godt hver morgen, så pudens fyld ikke klumper.
- Vend pudens side, hvor hovedet har ligget på, opad, så puden luftes.
- Hæng puden ude en gang eller to om ugen - lad den evt. hænge overdækket natten over.
- Brug 2 hovedpudebetræk til at beskytte hovedpuden.
- Sveder du meget eller er det sommersæson, kan du lægge et håndklæde på din hovedpude.
VORES UDVALG AF HOVEDPUDER
Er du på udkig efter en ny hovedpude, tilbyder vi flere kategorier af hovedpuder, som er af skøn kvalitet og med god komfort. I vores sortiment kan du både finde silkepuder, naturfyldspuder, memoryskumpuder og bambuspuder.
Hos Nordic Weaving har vi hovedpuder til enhver. Både til dig, som døjer med spændinger i nakke og skuldre, til dig der har det varmt om natten og til dig som har allergier eller astma. Du kan se vores udvalg af hovedpuder her.
Typer af Pudebetræk: Bambus og Silke
Når det kommer til valg af pudebetræk, er der mange forskellige materialer at vælge imellem. To af de mest populære og luksuriøse materialer er bambus og silke. Begge materialer har unikke egenskaber, der gør dem ideelle til pudebetræk.
Bambus: Bambus pudebetræk er kendt for deres blødhed og holdbarhed. De er naturligt hypoallergeniske, hvilket gør dem ideelle for dem med følsom hud eller allergier. Bambus er også et meget åndbart materiale, hvilket betyder, at det hjælper med at regulere temperaturen og holder dig kølig om natten. Derudover er bambus miljøvenligt, da det er en hurtigt voksende ressource, der ikke kræver pesticider eller kunstvanding.
Silke: Silke pudebetræk er det ultimative inden for luksus og komfort. Silke er utroligt blødt og glat, hvilket betyder, at det er skånsomt mod huden og håret. Dette kan hjælpe med at reducere rynker og forhindre hårbrud. Silke er også naturligt hypoallergenisk og modstandsdygtig over for husstøvmider. Derudover har silke naturlige temperaturregulerende egenskaber, hvilket gør det ideelt for både varme og kolde nætter.
Uanset om du vælger bambus eller silke, vil du opleve en forbedret søvnkvalitet og komfort. Begge materialer er investeringer i din søvn og velvære.