Bambussengetøj tåler maskinvask på 30-40 grader, (maks. 800 omdrejninger) vi anbefaler at der bruges silke/uldprogrammet og det gælder både dyne og pude betræk. Sørg for at vende vrangen ud og lukke lynlåsen (lad 10 cm være åben), vask sengetøjet separat fra andet vasketøj og gerne i en vaskepose

Benyt skånsomt vaskemiddel uden enzymer for eksempel silke/uld sæbe. Brug aldrig klorblegemiddel, da dette ødelægger bambusfibrene og forårsager misfarvninger.

Vi anbefaler at bambussengetøjet lufttørres. Undgå her direkte sollys.  Bambussengetøjet er stærkt absorberende og tørrer derfor hurtigt. Såfremt der ønskes at bruge en tørretumbler, anbefales det, at der ikke benyttes en høj varmeindstilling og at overtørring undgås, da disse ting kan forringe bambusfibrene. 

Forskellen på vask af bambus og bomuld

I modsætningen til bomuld som skal vaskes på 60 grader for at komme over de 59 grader hvor husstøvmider dør, er dette ikke nødvendigt ved vask af bambussengetøj. Dette skyldes at vores bambussengetøj ligesom silkesengetøj er antibakterielt og husstøvmider derfor ikke kan leve i bambussengetøj. Af samme årsag er både bambussengetøj og Silkesengetøj et oplagt valg for folk som døjer med allergi. 

 

Se youtube video her: Sådan vasker du dit bambussengetøj - YouTube

 

Sådan fjerner du pletter på bambussengetøj

Bambussengetøj er en luksuriøs og blød tekstil, der kræver særlig pleje for at bevare dets kvalitet og udseende. Når det kommer til at behandle pletter på bambussengetøj, er det vigtigt at være forsigtig for at undgå at beskadige fibrene. Her er nogle trin til at fjerne pletter fra bambussengetøj på den mest skånsomme måde:

 

  1. Hurtig reaktion: Jo hurtigere du behandler pletten, desto større er chancen for at fjerne den fuldstændigt. Sørg for at reagere så snart du opdager pletten.

 

  1. Fjern overskydende materiale: Hvis der er løse eller faste stoffer på pletten (f.eks. mad eller jord), skal du forsigtigt fjerne dem med en blød børste eller en ske.

 

  1. Lav en pletfjerner: Bland en mild pletfjerner ved at kombinere lunkent vand og en lille mængde mildt flydende vaskemiddel uden blegemiddel. Du kan også bruge en bambus- eller silkespecifik pletfjerner, hvis du har en tilgængelig.

 

  1. Pletbehandling: Påfør forsigtigt den fortyndede pletfjerner på pletten ved hjælp af en ren klud eller svamp. Dup forsigtigt pletten, undgå at gnide eller skrubbe, da det kan beskadige bambusfibrene.

 

  1. Skyl omhyggeligt: Skyl bambussengetøjet grundigt med koldt vand for at fjerne rester af pletfjerneren.

 

  1. Vask i overensstemmelse med plejeanvisningerne: Vask bambussengetøjet i vaskemaskinen i henhold til plejeanvisninger.

Virker ovenstående ikke skal sengetøjet sendes til rens hos et professionelt vaskeri. 

Vi guider også i hvordan du generelt vasker dit sengetøj og vasker dine dyner.