Vask og pleje af bambussengetøj

Bambussengetøj tåler maskinvask på 30-40 grader, (maks. 800 omdrejninger) vi anbefaler at der bruges silke/uldprogrammet. Sørg for at vende vrangen ud og lukke lynlåsen, vask sengetøjet separat fra andet vasketøj og gerne i en vaskepose

Benyt skånsomt vaskemiddel uden enzymer for eksempel silke/uld sæbe. Brug aldrig klorblegemiddel, da dette ødelægger bambusfibrene og forårsager misfarvninger.

Vi anbefaler at bambussengetøjet lufttørres. Undgå her direkte sollys.  Bambussengetøjet er stærkt absorberende og tørrer derfor hurtigt. Såfremt der ønskes at bruge en tørretumbler, anbefales det, at der ikke benyttes en høj varmeindstilling og at overtørring undgås, da disse ting kan forringe bambusfibrene. 

Forskellen på vask af bambus og bomuld

I modsætningen til bomuld som skal vaskes på 60 grader for at komme over de 59 grader hvor husstøvmider dør, er dette ikke nødvendigt ved vask af bambussengetøj. Dette skyldes at vores bambussengetøj ligesom silkesengetøj er antibakterielt og husstøvmider derfor ikke kan leve i bambussengetøj. Af samme årsag er både bambussengetøj og Silkesengetøj et oplagt valg for folk som døjer med allergi. 

 

Se youtube video her: Sådan vasker du dit bambussengetøj - YouTube

Vi guider også i hvordan du generelt vasker dit sengetøj og vasker dine dyner.