Alle vores silkeprodukter er lavet af den fineste langfibrede Mulberry silke, og da Mulberry silken er meget modstandsdygtig overfor bakterier, kræver den ikke så ofte vask som andre tekstilprodukter.

Vi anbefaler, at nedenstående anvisninger følges, for at bevare produktets egenskaber og udseende i mange år i fremtiden.

Vask af silkesengetøj

Når du skal vaske silke pudebetræk og -dynebetræk kan du med fordel følge denne vejledning: 

  • Håndvask i lunken vand eller maskinvask ved 30℃ på silke- eller skåneprogram.

 

  • Benyt vaskemiddel som er beregnet til silke. Det er vigtigt at vaskemidlet ikke indeholder enzymer eller blegemiddel, da dette vil skade silkens fibre.

 

  • Silkebetrækket bør vaskes på vrangen. Ved maskinvask bør der benyttes en vaskepose for at skåne betrækket mod, at vaskemaskinen trækker i betrækket.

 

  • Vi anbefaler at der benyttes en tørresnor til tørring af silkebetrækket, undgå her tørring i direkte sollys. Silkebetrækket må IKKE tørretumblers.

 

  • Strygning af silkebetrækket bør forgå mens betrækket stadig er let fugtigt. Stryg betrækket med strygejernets silkeindstilling. Hvis strygejernet ikke har denne indstilling, benyttes den koldeste indstilling.

Se vores silkesengetøj

 

Pleje af silkedyner og puder

  • For at holde din silkedyne og silkepude renlig er det vigtigt at den luftes godt igennem et par gange om året. Dette gøres for at give dynen/puden mulighed for at ”ånde”. Luftningen af dyne og pude bør ikke foregå i direkte sollys.

 

  • Hvis din silkedyne eller silkepude har fået en plet, anbefaler vi at der benyttes en opvredet klud med mild sæbe. Hvis silkedynen/ silkepuden kræver yderligere behandling, anbefaler vi at der tages kontakt til et professionelt renseri.

 

Se vores silkedyner & puderVi guider også i hvordan du generelt vasker dit sengetøj og vasker dine dyner.